Skip to main content

REISVOORWAARDEN

BOB TOURS
Reisvoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden en onze Reisvoorwaarden van toepassing. De Algemene Voorwaarden en Reisvoorwaarden worden als bijlagen aan onze overeenkomsten en opdrachten toegevoegd en u kunt deze ook vinden op onze website.

Prijzen

Al onze prijzen zijn inclusief binnen- en buitenlandse belastingen. In onze prijzen is nog geen rekening gehouden met eventuele parkeer-, pont- en tolgelden, milieuheffingen, kilometers op locatie en verzorgingskosten (eten, drinken en een (dag)verblijf en/of overnachting in een hotel) van onze chauffeur. Deze kosten worden achteraf in rekening gebracht, tenzij anders vermeld of wanneer u deze kosten op locatie zelf betaalt. Indien bij uitvoering van de opdracht blijkt dat er sprake is van een langere ritduur en/of een andere route dan vooraf is besproken, dan kan dit leiden tot meerkosten. Deze worden achteraf in rekening gebracht. Dit behoudens situaties die te wijten zijn aan overmacht.

Onze prijzen zijn gebaseerd op de huidige brandstofprijzen. Bij extreme brandstofprijsstijgingen behouden BOB TOURS het recht voor hiervoor een toeslag te rekenen. U wordt hier voor vertrek van op de hoogte gebracht.

Onze vervoerstarieven zijn gebaseerd op het btw-tarief 9%. Wanneer het btw-tarief veranderd zullen wij dit overeenkomstig de Nederlandse wet- en regelgeving aanpassen.

Verzekering

In de touringcar bent u verzekerd. Zodra u niet in de touringcar bent, bent u niet meer via onze reisverzekering verzekerd. Mocht u op locatie ook verzekerd willen zijn, neem dan contact op met uw eigen verzekering of adviseur. Bij buitenlandse reizen dient u verzekerd te zijn, hiervoor draagt u zelf verantwoordelijkheid.

Wijziging & annulering

Het definitieve aantal personen en de definitieve reisgegevens dienen uiterlijk tien werkdagen voor vertrek bij ons bekend te zijn. Wijzigingen in het aantal personen, data, route, vertrek- en/of aankomsttijden kunnen de totaalprijs veranderen. Wijzigingen zijn uitsluitend mogelijk in overleg. Hierbij wordt uiteraard te allen tijde rekening gehouden met het Arbeidstijdenbesluit Vervoer.

BOB TOURS is niet aansprakelijk voor vertragingen die ontstaan door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte of andere onvoorziene zaken.

Wij hanteren de annuleringsvoorwaarden zoals deze vermeld staan in onze Algemene Voorwaarden.

Internationale reizen

BOB TOURS brengt u overal naartoe in Europa. Voor reizen die de grens overgaan is het belangrijk dat wij uiterlijk een week voor vertrek van alle passagiers de volledige namen, geboortedatum en geslacht hebben ontvangen. Het spreekt voor zich dat alle passagiers de benodigde reisbescheiden dienen mee te brengen (paspoort, id-kaart).
Vanwege de huidige situatie rijdt BOB TOURS momenteel niet naar Oekraïne en Rusland.

Reisdocumenten

Het is wettelijk verplicht een identificatie-bewijs bij u te dragen. Wanneer de reis over onze landsgrenzen gaat dient u zich aan de regels van het betreffende land te houden en zich te kunnen identificeren volgens de geldende regels. U bent zelf verantwoordelijk voor het bij u hebben van de vereiste documenten.

Meerdaagse reizen

Al onze prijzen zijn inclusief binnen- en buitenlandse belastingen. In onze prijzen is nog geen rekening gehouden met eventuele parkeer-, pont- en tolgelden, milieuheffingen, kilometers op locatie en verzorgingskosten (eten, drinken en een (dag)verblijf en/of overnachting in een hotel) van onze chauffeur. Deze kosten worden achteraf in rekening gebracht, tenzij anders vermeld of wanneer u deze kosten op locatie zelf betaalt.

Bagage

Het is per reiziger toegestaan 1 koffer (max. 20 kg per koffer) en 1 stuks handbagage mee te nemen. Al uw bagage dient voorzien te zijn van een label met uw persoonlijke gegevens (naam en adres, telefoonnummer).

Zitplaatsen & veiligheidsgordels

Het is tijdens het rijden verplicht een veiligheidsgordel te dragen, wanneer deze aanwezig is in de touringcar. Kinderen tot 3 jaar mogen op schoot zitten; wij raden voor de veiligheid het gebruik van een kinderzitje aan. Het is tijdens het rijden niet toegestaan door de touringcar te lopen.

Roken

Het is ten strengste verboden te roken in de touringcar. Dit is vastgelegd in de tabakswet. Bij overtreding brengen wij € 150,- per overtreding in rekening.

Alcohol

In principe wordt er geen alcohol gedronken in onze touringcars, tenzij anders met u overeengekomen. Dit dient voor de bevestiging van de reis te zijn besproken en zijn vastgelegd. Uiteraard is het nuttigen van alcohol door minderjarigen en het gebruik van verdovende middelen in het algemeen niet toegestaan.

Mocht u tijdens de reis alcohol willen nuttigen, geef dit aan in uw offerte-aanvraag.

Eten en drinken

U kunt bij ons een klein aantal versnaperingen vooraf bestellen. U kunt ook zelf meegebrachte waren nuttigen. Hierbij gaan we er vanuit dat alles netjes achterblijft en dat de touringcar niet vervuilt is met etensresten en/of drinken. Mocht dit het geval zijn brengen wij eenmalig € 150,- in rekening en € 75,- per schoongemaakte zitplaats. Genoemde bedragen zijn incl. 21% btw.

Het is mogelijk om tijdens de reis een stop te plannen voor een maaltijd (lunch/diner). Mocht de reis langer dan 9 uur duren worden de kosten van het eten van onze chauffeur in rekening gebracht.

Tijdens schoolreisjes is het in principe niet toegestaan onderweg te eten. Uiteraard begrijpen wij dat zo’n bijzondere dag als een schoolreisje pas compleet is met wat extra lekkers, dus mochten er wensen zijn bepreken we dat graag vantevoren met u, en bekijken we samen hoe hier invulling aan te geven.

Schoonmaken & schade aan de touringcar

Zoals u van ons mag verwachten is onze touringcar spik en span voor vertrek. Dat de touringcar niet meer geheel schoon is aan het eind van de rit is vanzelfsprekend en het schoonmaken na afloop behoort bij de standaardservice die u van ons mag verwachten. Is er sprake van grote vervuiling brengen wij eenmalig € 150,- in rekening en € 75,- per schoongemaakte zitplaats.

Wanneer er door een van de reizigers schade aan de touringcar wordt gebracht, zullen wij deze kosten in het geheel op de betreffende persoon verhalen.

(Huis)dieren

Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden 12 maanden door ons bewaard. Neem contact met ons op om te zien of uw vermiste bezit door ons gevonden is. BOB TOURS is niet aansprakelijk voor vermiste of beschadigde eigendommen.

Klachten

Wij doen er alles aan om uw reis zo voortreffelijk mogelijk te laten verlopen. Mocht u tijdens de reis opmerkingen, vragen, suggesties of een klacht hebben, laat het ons direct weten. We werken graag samen met u, en we doen er alles aan om de reis geheel naar wens te maken.
Mocht u na de reis toch onverhoopt een klacht hebben, kunt u de klacht schriftelijk (per e-mail) naar ons sturen. Dit moet uiterlijk binnen vier weken na de uitgevoerde rit bij ons binnen zijn.

In geval van nood

Buiten kantooruren, in geval van nood kunt u bellen met 06 853 76 430.
Tijdens kantooruren kunt u bellen met 0252 220 863.